FAQ • Szukaj • Użytkownicy • Grupy
Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamaana Deewana (1995)

Zamaana Deewana - ocena filmu
5
33%
 33%  [ 1 ]
4
66%
 66%  [ 2 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 3
Wszystkich Głosów: 3

Autor Wiadomość

Hannie
Administrator

Wysłany: Pon 21 Kwi, 2008 00:43   Zamaana Deewana (1995)

Zamaana Deewana

Reżyseria:
Ramesh Sippy

Scenariusz:
Robin Bhatt

Obsada

Jeetendra - Madanlal Malhotra
Shatrughan Sinha - Suraj Pratap Singh
Shahrukh Khan - Rahul Singh
Raveena Tandon - Priya Malhotra
Anupam Kher - Kamdev Singh
Prem Chopra - komisarz policji
Tinnu Anand - Sundar
Kiran Juneja - Shalini Srivastav
Neelima Azim - Nisha
Beena - Sarita Malhotra
Aashif Sheikh - Bobby

Kiedyś Madantal "Lala" Malhotra (Jeetendra) i Suraj Singh (Shatrughan) byli najlepszymi przyjaciółmi, ale od kiedy krewny Lala, Sundar zasiał między nimi niezgodę, stali się zawziętymi wrogami. Lala sądzi nawet, że Suraj odpowiada za śmierć jego żony. Ich niekończące się , czasem nawet krwawe konflikty niepokoją policję, więc szuka ona pomocy u psychologa (Anupam Kher), który wpada na pomysł pogodzenia skłóconych. Stwarza on okazję, aby miłość połączyła dzieci zwaśnionych rodów przymuszając tym ojców do zawarcia zgody. Psycholog zakłada się z synem Suraja, lekkoduchem szukającym w życiu ryzyka, że ten nie poderwie pięknej córki Lala Priyi Raveena Tandon). Rahul wygrywa zakład, ale rozkochując kogoś w sobie można się samemu zakochać. To właśnie przydarza się Rahulowi.

tasha 

Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 09:38   

O rety! Widziałam to wieki temu i mało mi zostało... pamietam, ze Anupam Kher grał bardzo "smieszna" postać... i to by było na tyle... o i piosenkę tytułową - całkiem niezła... taaaa... film szybko wchodzi i szybko wychodzi... chyba będzie potrzebna powtórka, ale generalnie przywoity oldskulek :)

kerekekekokeks 

Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 20:15   

Całkiem mi się podobał ten film. Anupam Kher wymiatał z tą swoją fryzurą. Plan miał iście szatański, więc jakże mogłoby się nie udać. Trochę zgłupiałam, kiedy się zamarzył. Świetnie udawał kobietę ;) Bardzo ciekawie wyglądała scena w której wszyscy ubrani byli na czarno-biało. I przypomniałam sobie, że SRK kiedyś grał w dobrych filmach.

Kajol_84 

Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 19:04   

Film nawet mi się podobał , Anupam wymiatał :-P SRK świetny był jak zwykle :D , tylko te piosenki nie za bardzo mi przypadły , troszkę przy dużo ich było ;-)
dałam 4

Odpowiedz do tematu