FAQ • Szukaj • Użytkownicy • Grupy
Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ishq (1997)

Ishq - ocena filmu
5
85%
 85%  [ 6 ]
4
14%
 14%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość

Hannie
Administrator

Wysłany: Sro 23 Kwi, 2008 16:21   Ishq (1997)

Ishq

reżyseria
Indra Kumar

scenariusz
Rajeev Kaul

obsada:
Aamir Khan - Raja
Juhi Chawla - Madhu
Kajol - Kajal
Ajay Devgan - Ajay
Dalip Tahil- ojciec Madhu, Harbansal
Sadishiv Amrapurkar - ojciec Ajaya, Ranjiit Rai
Johnny Lever brat matki Ajaya

W tej opowieści bogatych zarówno w przyjaźni, jak i w miłości ciągnie do biednych. Ajay zakochuje się w biednej Kajal, a jej bogata przyjaciółka Madhu w ubogim przyjacielu Ajaya mechaniku Raja. Ta ostatnia para wojuje ze sobą ostro, zanim odkryje, że za tą walką stoi miłość. Ale miłość potrzebuje dla ślubu błogosławieństwa rodziców, a nienawidzący biedy ojcowie bogatych robią tu wszystko, aby nie dopuścić do ślubów poza kastą, poza swoją klasą. Ojcowie bogatego Ajaya i Madhu porywając Kajal i intrygując próbują zniszczyć miłość obu par. Ich celem jest pożenić swoje dzieci ze sobą pomnażając tym samym bogactwo. Czy pieniądz i intryga starych zwycięży miłość młodych?

Temat założony przez asiak, recenzja - asiak

Długo się zbierałam do obejrzenia tego filmu, w końcu włączyłam film i nie rozczarowałam się. Aktorzy grający swe role doskonale wypadli, a Johnny Lever to chyba nie muszę mówić jaki z niego komediant - pokazał to w nie jednym filmie. Pierwsza część filmu obfitowała w sceny właśnie komediowe, szczególnie sceny walk Raja i Madhu - ta z duchem była najlepsza- chłopcy mieli pomysły i nie bali się ich realizować. Wogóle byli odważni :mrgreen: jak szli po rurze. Druga częśc filmu nie była już wesoła. Tak to już jest jak ktoś jest zaślepiony pieniędzmi i lubi tylko innych bogaczy. Przypomina to K3G, tyle, że tutaj ojczulkowie byli gorsli, bo nasyłali zbirów. Jak Ajay leżał w szpitalu i przyszedł jego ojciec coś od razy mi nie pasowało, za szybko sie pogodził z sytuacją, a filmu jeszcze prawie godzina. Nie będę komentowac zakończenia - kto widział ten wie, ten kto nie widział niech obejrzy bo warto, choćby ze względu na aktorów.

Ciekawostki:
Za rolę ojca Ajaya Sadashiv Amrapur był nominowany do Nagrody Filmfare za Najlepszą Rolę Negatywną

To pierwszy film Aamira z Kajol, następny raz już w parze z nią zagrał
dopiero dziewięć lat potem w "Unicestwieniu" 2006

To trzeci film Ajaya Devgana z Kajol, podczas kręcenia tego filmu stali się parą także w życiu, a dwa lata potem się pobrali.

Aamir Khan i Juhi Chawla dzięki rolom w takich filmach jak Qayamat Se Qayamat Tak i Hum Hain Rahin Pyar Ke stali się sławną parą filmową, ale na planie tego filmu Aamir obraził partnerkę jakimś żartem. Od tego czasu nie grali razem.
Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Ishq"

Rudi 
Moderator

Wysłany: Sro 30 Kwi, 2008 19:50   

5
Prześmieszny i przezabawny film. 4 główne osoby zagrały znakomicie. Polecam ten film!!!!!!!

Rubhya 
Moderator

Wysłany: Czw 15 Maj, 2008 18:37   

Filmik obejrzałam daaaawno temu, ale pamiętam jakby to było wczoraj ;) ) Film rewelacyjny!!! Jeden z najlepszych aktorzy pokazali klase :mrgreen: Duet Aamira i Juhi.... niebo w gębie że tak powiem :d Jezu jak oni się kłocili... aż głowa boli :mrgreen: uśmiałam się do łez xD Ajay i Kajol tez świetni byli :) ) Podobały mi się te zaloty Ajaya do Kajol :D Robił takie śliczne minki :D Jak po tej rurze szedł to aż mnie zamurowało... ale i tak się śmiałam na całego :D Widać faktycznie miłośc jest ślepa :mrgreen: Pierwsza częśc filmu jest najlepsza bo taka bardzo komediowa ;) ) Z drugą to już.... radze przygotować sobie chusteczki :] Filmik oceniam oczywiście jak najbardziej na 5 ;) ) Polecam ten film każdemu, szczególnie jesli ktoś ma chandrę ;) ) Ubawicie się na pewno :D

asiak 

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 08:04   

Oczywiście piąteczka, zasłużona. Świetne sceny i do śmiechu i do płaczu. Główni bohaterowie - sama już nie wiem kto bardziej mi sie podobał. Scena z duchem była najlepsza.

Rudi 
Moderator

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 10:23   

asiak, musisz obejrzeć PHTHT z Kajol i Ajayem. Też boska komedia.

A wiecie, że ponoć Kajol dostała za ten film nagrodę Filmfare Awards 1998 za najlpszą aktorkę drugoplanową ?

Babli 

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 19:26   

Rudi napisał/a:
musisz obejrzeć PHTHT z Kajol i Ajayem

A co to za film?

Rubhya 
Moderator

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 20:50   

coś czuję ze chodziło mu o film Pyaar To Hona Hi Tha, a tylko literki mu się poprzestawiały... ;-)
Rudi proszę Cię następnym razem pisz pełne tytuły bo czasem faktycznie nie wiadomo o co ci chodzi :-)

Rudi 
Moderator

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 22:01   

A wiedziałem, że się pomylę w tytule. Tytuł filmu trudny, ale piękny :lol:
Ale i tak macie rację, chociuło mi o ten film :)

tasha 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 12:53   

Ishq - oldskul jak sie patrzy, klasyk, odpowiednia ilość gagów i bijatyk. Bohaterowie dobrze dobrani, nielogiczności (a raczej logika a la bolly) umilajace ogladanie.
5 naturalnie (i + za oldskulowe odgłosy pięści).

Sahiba 

Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 16:21   

Ja się tu jeszcze nie wypowiedziałam!?
Film klasyka, arcydzieło! Filmy z lat 90 to to co lubię najbardziej. :) Aamir Juhi, Kajol, Ajay - gwiazdorska obsada i film wyśmienity. Wspaniała komedia w pierwszej części a potem niesamowity dramat.
Muzyka - fantastyko! :) Kocham ten film. :)
5.

Odpowiedz do tematu