|
Ishq (1997) |
| Ishq - ocena filmu |
| 5 |
|
85% |
[ 6 ] |
| 4 |
|
14% |
[ 1 ] |
| 3 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 7 |
| Wszystkich Głosów: 7 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Hannie
Administrator

|
Wysłany: Sro 23 Kwi, 2008 16:21 Ishq (1997)
|
|
|
Ishq
reżyseria
Indra Kumar
scenariusz
Rajeev Kaul
obsada:
Aamir Khan - Raja
Juhi Chawla - Madhu
Kajol - Kajal
Ajay Devgan - Ajay
Dalip Tahil- ojciec Madhu, Harbansal
Sadishiv Amrapurkar - ojciec Ajaya, Ranjiit Rai
Johnny Lever brat matki Ajaya
W tej opowieści bogatych zarówno w przyjaźni, jak i w miłości ciągnie do biednych. Ajay zakochuje się w biednej Kajal, a jej bogata przyjaciółka Madhu w ubogim przyjacielu Ajaya mechaniku Raja. Ta ostatnia para wojuje ze sobą ostro, zanim odkryje, że za tą walką stoi miłość. Ale miłość potrzebuje dla ślubu błogosławieństwa rodziców, a nienawidzący biedy ojcowie bogatych robią tu wszystko, aby nie dopuścić do ślubów poza kastą, poza swoją klasą. Ojcowie bogatego Ajaya i Madhu porywając Kajal i intrygując próbują zniszczyć miłość obu par. Ich celem jest pożenić swoje dzieci ze sobą pomnażając tym samym bogactwo. Czy pieniądz i intryga starych zwycięży miłość młodych?
Temat założony przez asiak, recenzja - asiak
Długo się zbierałam do obejrzenia tego filmu, w końcu włączyłam film i nie rozczarowałam się. Aktorzy grający swe role doskonale wypadli, a Johnny Lever to chyba nie muszę mówić jaki z niego komediant - pokazał to w nie jednym filmie. Pierwsza część filmu obfitowała w sceny właśnie komediowe, szczególnie sceny walk Raja i Madhu - ta z duchem była najlepsza- chłopcy mieli pomysły i nie bali się ich realizować. Wogóle byli odważni jak szli po rurze. Druga częśc filmu nie była już wesoła. Tak to już jest jak ktoś jest zaślepiony pieniędzmi i lubi tylko innych bogaczy. Przypomina to K3G, tyle, że tutaj ojczulkowie byli gorsli, bo nasyłali zbirów. Jak Ajay leżał w szpitalu i przyszedł jego ojciec coś od razy mi nie pasowało, za szybko sie pogodził z sytuacją, a filmu jeszcze prawie godzina. Nie będę komentowac zakończenia - kto widział ten wie, ten kto nie widział niech obejrzy bo warto, choćby ze względu na aktorów.
Ciekawostki:
Za rolę ojca Ajaya Sadashiv Amrapur był nominowany do Nagrody Filmfare za Najlepszą Rolę Negatywną
To pierwszy film Aamira z Kajol, następny raz już w parze z nią zagrał
dopiero dziewięć lat potem w "Unicestwieniu" 2006
To trzeci film Ajaya Devgana z Kajol, podczas kręcenia tego filmu stali się parą także w życiu, a dwa lata potem się pobrali.
Aamir Khan i Juhi Chawla dzięki rolom w takich filmach jak Qayamat Se Qayamat Tak i Hum Hain Rahin Pyar Ke stali się sławną parą filmową, ale na planie tego filmu Aamir obraził partnerkę jakimś żartem. Od tego czasu nie grali razem.
Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Ishq" |
|
 |
|
Rudi
Moderator

|
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2008 19:50
|
|
|
5
Prześmieszny i przezabawny film. 4 główne osoby zagrały znakomicie. Polecam ten film!!!!!!! |
|
|
|
 |
|
Rubhya
Moderator

Wiek: 19 Dołączyła: 22 Kwi 2008 Posty: 1630 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Czw 15 Maj, 2008 18:37
|
|
|
Filmik obejrzałam daaaawno temu, ale pamiętam jakby to było wczoraj ) Film rewelacyjny!!! Jeden z najlepszych aktorzy pokazali klase Duet Aamira i Juhi.... niebo w gębie że tak powiem :d Jezu jak oni się kłocili... aż głowa boli uśmiałam się do łez xD Ajay i Kajol tez świetni byli ) Podobały mi się te zaloty Ajaya do Kajol Robił takie śliczne minki Jak po tej rurze szedł to aż mnie zamurowało... ale i tak się śmiałam na całego Widać faktycznie miłośc jest ślepa Pierwsza częśc filmu jest najlepsza bo taka bardzo komediowa ) Z drugą to już.... radze przygotować sobie chusteczki Filmik oceniam oczywiście jak najbardziej na 5 ) Polecam ten film każdemu, szczególnie jesli ktoś ma chandrę ) Ubawicie się na pewno |
|
 |
|
asiak

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 08:04
|
|
|
| Oczywiście piąteczka, zasłużona. Świetne sceny i do śmiechu i do płaczu. Główni bohaterowie - sama już nie wiem kto bardziej mi sie podobał. Scena z duchem była najlepsza. |
|
|
|
 |
|
Rudi
Moderator

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 10:23
|
|
|
asiak, musisz obejrzeć PHTHT z Kajol i Ajayem. Też boska komedia.
A wiecie, że ponoć Kajol dostała za ten film nagrodę Filmfare Awards 1998 za najlpszą aktorkę drugoplanową ? |
|
|
|
 |
|
Babli

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 19:26
|
|
|
| Rudi napisał/a: | | musisz obejrzeć PHTHT z Kajol i Ajayem |
A co to za film? |
|
 |
|
Rubhya
Moderator

Wiek: 19 Dołączyła: 22 Kwi 2008 Posty: 1630 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 20:50
|
|
|
coś czuję ze chodziło mu o film Pyaar To Hona Hi Tha, a tylko literki mu się poprzestawiały...
Rudi proszę Cię następnym razem pisz pełne tytuły bo czasem faktycznie nie wiadomo o co ci chodzi |
|
 |
|
Rudi
Moderator

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 22:01
|
|
|
A wiedziałem, że się pomylę w tytule. Tytuł filmu trudny, ale piękny
Ale i tak macie rację, chociuło mi o ten film |
|
|
|
 |
|
tasha

Wiek: 22 Dołączyła: 10 Maj 2009 Posty: 184 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 12:53
|
|
|
Ishq - oldskul jak sie patrzy, klasyk, odpowiednia ilość gagów i bijatyk. Bohaterowie dobrze dobrani, nielogiczności (a raczej logika a la bolly) umilajace ogladanie.
5 naturalnie (i + za oldskulowe odgłosy pięści). |
_________________ Tu nie biblioteka...
 |
|
|
|
 |
|
Sahiba

|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 16:21
|
|
|
Ja się tu jeszcze nie wypowiedziałam!?
Film klasyka, arcydzieło! Filmy z lat 90 to to co lubię najbardziej. Aamir Juhi, Kajol, Ajay - gwiazdorska obsada i film wyśmienity. Wspaniała komedia w pierwszej części a potem niesamowity dramat.
Muzyka - fantastyko! Kocham ten film.
5. |
|
|
|
 |
|
|