| |
 |
|
Kotha Bangaru Lokam (2008) |
| Kotha Bangaru Lokam - ocena filmu |
| 5 |
|
66% |
[ 2 ] |
| 4 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
33% |
[ 1 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 3 |
| Wszystkich Głosów: 3 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Paulita

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009 18:33 Kotha Bangaru Lokam (2008)
|
|
|
Kotha Bangaru Lokam
scenariusz i reżyseria:
Srikanth Addala
obsada:
* Varun Sandesh ... Balu
* Shweta Basu Prasad ... Swapna
* Prakash Raj... ojciec Balu
* Jayasudha... matka Balu
* Ahuti Prasad... ojciec Swapny
* Brahmanandam...Dyrektor
Balu (Varun Sandesh) to uroczy i beztroski uczeń collegu. Jego matka bardzo się o niego troszczy, ojciec zaś pozwala na wiele, traktuje swego syna jak przyjaciela. Do tej samej szkoły, pewnego dnia trafia Swapna (Shweta Basu Prasad), której surowy ojciec chce, by jego córka wreszcie przyłożyła się do nauki. Ich pierwsze przypadkowe spotkanie kończy się zadrapaniem Swapny i oblaniem Balu różową farbą. Oboje są jednak sobą zaintrygowani. Zadają sobie pytanie, czy łączące ich uczucie to tylko atrakcja czy może miłość. Co stanie się kiedy znajdą odpowiedź? Co z rodzicami, dyrekcją, nauką i egzaminami?
ciekawostki:
Film był nominowany do Filmfare w 8. kategoriach i zdobył 5 statuetek za:
- Najlepszą drugoplanową rolę żeńską (Jayasudha),
- Najlepsza muzyka (Mickey J Meyer),
- Najlepszy żeński playback (Sweta Pandit),
- Najlepszy męski playback (Karthik),
- Najlepsze zdjęcia (Chota K Naidu)
źródło: wikipedia |
|
|
 |
|
Paulita

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009 18:42
|
|
|
Wiecie co...super film! Polowałam na niego i jak się okazuje było warto. Bardzo bardzo pozytywny i przyjemnie się oglądało. Oj Varun słodziakowy jest i to nie ulega wątpliwości A heroina...dziwna trochę, o urodzie dziecka, ale bardzo sympatyczna i zdrowo wyglądająca Do tego Prakash Raj w roli tatusia, i Brahmanandam - komediowo jak zwykle, wcielił się w postać dyrektora. Film na poziomie i humor bardzo na poziomie, bez jakichś głupich zagrań itp. Można się pośmiać i wzruszyć (Standard ) Wzrok przykuwają żywe kolory, piękne widoki. Prosta historia ale niezwykle świeża, do tego zaskakująca. Momentami przypomina Happy days (ach ten college) jest też (znaczący) motyw z Jab we met. Muzyka jest prześliczna! Taka łagodna, romantyczna... Polecam, 5/5 |
|
 |
|
Hannie
Administrator

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009 21:40
|
|
|
opis, recenzja i zdjęcia są rzeczywiście zachęcające, Varun ma śliczny uśmiech, no i Karthik śpiewa, uwielbiam go, Prakash wiadomo
jeśli go tylko zdobędę obejrzę na pewno
dzięki za temacik, idę szukać filmu i muzyki |
|
 |
|
polin

|
Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 17:47
|
|
|
Ahh <3. Ostatnio obejrzałam ten film i jestem nim zauroczona, świetny ciepły i uroczy film . Jest to mój pierwszy film z Varunem i jestem pozytywnie jak najbardziej zaskoczona jakże tym młodym aktorem . Shweta piękna kobieta, bardzo fajnie odegrała swoją postać , a włosów to zazdroszczę . Prakash tez cudownie zagrał ojca Balu. Muzyka cudowna, a teledyski są czarujące . Film ten mnie całkowicie oczarował i jestem nim zachwycona! .
Polecam! |
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|